Laurien is uitgeroepen tot Ondernemer Van De Week. Een hele eer en een ontzettende verrassing! 

Lees hier onder het volledige artikel of klik op deze link.

---

Ondernemer van de week: Actrice en Presentatrice Laurien Verstraten

De knappe en getalenteerde Laurien Verstraten uit Amsterdam is bekend als actrice en presentatrice. In dit artikel nemen we een kijkje in de wereld van Laurien. Wat beweegt haar en wat zijn haar doelen in haar carrière.

Ze is op het moment te zien als presentatrice van de SBS6 programma’s Studiekeuze TV en Babes in Business en komt deze zomer op Net5 met het nieuwe beauty programma Mooi op 5. Voorheen was ze twee jaar lang het gezicht van het RTL4 programma Mijn Leven, Mijn Gezondheid.

Als actrice heeft ze o.a. gespeeld in Celblok H, Dokter Tinus, Moordvrouw, Goede Tijden, Slechte Tijden, Meiden van de Herengracht, Nieuwe Buren en Bluf. Een lijst die maar blijft groeien en veel langer is dan ik nu beschrijf. Laurien gaat als een trein!

Televisie
12 april jl. was Laurien te zien als presentatrice in een fragment van De TV Draait Door van De Wereld Draait Door. Het verbaast me haast niet meer als ik Laurien op tv voorbij zie komen. Zo zie ik haar dagelijks in een tv-reclame voor bijv. XLS Medical, Zantac, Prevalin of dan ineens met Sta Op Uit Je Stoel van de energie branche. Weer totaal iets anders. Laurien is multi-inzetbaar: een sterke eigenschap.

Laurien over acteren
“Vorig jaar speelde ik in Gasten (gasten.tv) een pilot waarin ik even helemaal iemand anders kon zijn, en daar in op kon gaan. Hierin had ik ook een grote rol, met veel tekst, en ik heb met de regisseur het personage door en door besproken, dus op een gegeven moment WERD ik gewoon Esmée (mijn personage).”

Het is veel moeilijker om een gastrol in een serie te spelen, omdat dat vaak om een paar scenes of een paar zinnen gaat. Je dan helemaal inleven in iemands achtergrond is veel lastiger, en moet je er zelf van tevoren maar hebben bij bedacht, daar is op zo’n set echt geen tijd voor.

In de serie Dokter Tinus, waar ik een verliefde co-assistent speelde, of in GTST waarin ik een gehaaide journaliste was, moest ik in een korte tijd mezelf inleven in het personage. Dan moet je toch even nadenken wat zo iemand voor achtergrond heeft en wat haar beweegt om dit te doen, wat is je doel? Waar kom je vandaan, waar wil je naar toe en hoe ga je dat aanpakken? Daar gaat het eigenlijk om.”

Plannen voor haar toekomstige carrière
“Ik zou in mijn carrière meer human-interest programma’s willen presenteren. Programma’s als Help, mijn man is klusserMijn leven in puin of Obese spreken me heel erg aan. Wat gaat er in iemand om? Wat is er mis gegaan in iemands leven? En hoe kunnen we iemand helpen alles weer op de rit te krijgen?”

Uitdagende rollen
“Op acteer-gebied zou ik graag nog grote, uitdagende rollen spelen. Ik kom niet van de Toneelschool dus je moet je eerst op de een of andere manier bij Kemna Casting bewijzen. Of een BN’er zijn. Maar ik denk dat ik door Gasten in ieder geval heb laten zien wat ik kan. Wachten op een telefoontje heeft geen zin. Gewoon je eigen plan maken!”

Zoo-Elements en Laurien Verstraten
Wij van Zoo-Elements hebben mogen ervaren hoe het is om met Laurien te werken. Ze heeft weinig woorden nodig en begrijpt vrijwel direct wat de bedoeling is. Voor het bedrijf Securit hebben wij een commercial mogen maken waarin Laurien de hoofdrol speelt. Deze commercial is nog niet online maar dat zal niet lang meer duren! Houdt onze website in de gaten als je nieuwsgierig bent naar het resultaat en de acteer-prestaties van Laurien Verstraten!

Volg Laurien Verstraten
www.laurienverstraten.nl
https://www.facebook.com/lfverstraten
https://www.instagram.com/laurienverstraten
https://twitter.com/lfverstraten

Volg Zoo-Elements
https://www.facebook.com/ZooElements/
www.zoo-elements.nl

Fotograaf artikel foto: Wouter Keuris
Artikel geschreven door Anne-Roos Radings

Nieuws