Wat gebeurt er met onze generatie (de generatie van iPhones en Jaegershotjes) nu we genoeg geld verdienen om te doen wat we willen, en onze ouders niet meer meekijken met de keuzes die we maken? Wat te doen met al die vrijheid? #yolo? En lol hebben tot we doodvallen? Of leidt uiteindelijk alles toch naar huisje, boompje, baby, hoe hard je je er ook tegen verzet?

Dat, en nog veel meer wordt al drie jaar uitvoerig besproken door drie Rotterdamse vrienden. De moderne metroman David, zijn artistieke maar apatische zusje Kiki en de uitbundige wannabe-schrijver Pip. Elke vrijdag eten ze traditiegetrouw met elkaar en bespreken ze de wereld.

Maar dan komt Esmee, Pip’s beste vriendin van vroeger, terug naar Rotterdam. Esmee, gespeeld door Laurien Verstraten, was dé partygirl van de binnenstad, altijd lazarus in de Witte Aap of struikelend over de Nieuwe Binnenweg. Totdat ze op haar 25e ongepland zwanger werd, trouwde met haar vriendje en verhuisde naar Gelderland.

Vijf jaar later heeft zij schoon genoeg van het plattelandsleven. Haar dochtertje kan inmiddels d’r eigen veters strikken: nu is het weer tijd voor Esmee. Dat heeft ze toch wel verdiend. Maar haar terugkeer naar Rotterdam brengt een hoop met zich mee. Oude wonden, sterke meningen, vergeten geheimen…

Dit is het begin van een mogelijke reeks van Gasten, waarbij elke aflevering zich centreert rond zo’n vrijdagavond etentje. Op 15 mei 2015 zal de serie online gaan, en zullen de karakters in deze 40 minuten durende pilot tot leven komen! Bekijk hier de eerste twee afleveringen!

Website/IMDB/Facebook

Nieuws