Image 17-10-17 at 16.21.jpg

Laurien is samen met kickbokser Remy Bonjasky Ambassadeur geworden van het Sikkelcelfonds. 

Benefietdiner Sikkelcel-106_preview.jpg

Op dinsdag 14 november zijn Laurien en Remy Bonjasky, gevraagd om ambassadeur te worden van het Sikkelcelfonds. Hierop hebben de kickbokser en de presentatrice volmondig JA gezegd. 

Dit gebeurde tijdens het eerste officiële Benefietdiner dat het Sikkelcelfonds hield op The Dutch, de KLM Open Golfclub te Spijk. 

Laurien presenteerde de avond en zorgde daarnaast samen met zangeres Saskia Soulful voor de muzikale omlijsting door ook enkele nummers te zingen.

Ook interviewde ze o.a. haar nieuwe collega Remy en voormalig profvoetballer Martin van Geel, nu technisch directeur Feyenoord. Kinderartsen Karin Fijn van Draat (Emma Kinderziekenhuis) en Marjon Cnossen (Sophia Kinderziekenhuis) kwamen ook aan het woord over de ziekte.

Benefietdiner Sikkelcel-62_preview.jpg

Het Sikkelcelfonds, opgericht in 2017, richt zich op kinderen en volwassenen met Sikkelcelziekte, een erfelijke bloedziekte. Deze wordt gekenmerkt door ernstige bloedarmoede en het optreden van ondragelijke pijnaanvallen. Na verloop van tijd raken alle organen beschadigd. 

Benefietdiner Sikkelcel-68_preview.jpg

Ieder jaar worden er wereldwijd 300.000 kinderen met sikkelcelziekte geboren. Patiënten met sikkelcelziekte overlijden vaak veel te jong. 

De ziekte is evolutionair ontstaan in gebieden rondom de evenaar en is door migratie van mensen uit deze gebieden ook in Nederland terechtgekomen. Vooral mensen met (voor)ouders uit deze landen hebben een risico op sikkelcelziekte.

Tijdens het Benefietdiner is er €27.500,- opgehaald voor het Sikkelcelfonds. 

De komende tijd zal duidelijk worden wat Remy en Laurien samen met het fonds aan verdere activiteiten zullen gaan ondernemen.

Het bestuur van het Sikkelcelfonds na afloop van het Benefietdiner op 14 november2017 in de KLM Open Golfclub The Dutch te Spijk.  

Het bestuur van het Sikkelcelfonds na afloop van het Benefietdiner op 14 november2017 in de KLM Open Golfclub The Dutch te Spijk.  

Nieuws